Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.07.2020

Заочно повідомлено про підозру заступнику командира роти НЗФ «Пятнашка» із позивним «Басмач»

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області учаснику незаконних збройних формувань Російської Федерації заочно повідомлено про підозру в участі у терористичній організації, порушенні законів та звичаїв війни та незаконному позбавлення волі людини, вчиненому групою осіб (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438, ч. 2 ст. 146 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2014 році громадянин Російської Федерації вступив до лав НЗФ «Пятнашка» терористичної організації «ДНР» та, перебуваючи на посаді «заступника командира роти», особисто керував підрозділами, організовуючи та проводячи диверсійно-розвідувальні акції в місцях концентрації військового озброєння та техніки Збройних Сил України.
 
Крім того, вказана особа із позивним «Басмач» брала участь у бойових діях проти ЗСУ в районі Савур-Могили, міст Іловайськ, Мар’їнка та у боях за міжнародний аеропорт «Донецьк» ім. С. Прокоф'єва.
 
У 2015 році під його керівництвом у м. Дебальцеве захоплено у полон військовослужбовця Національної гвардії України, якого упродовж кількох місяців бойовики тримали в умовах, що принижують честь та гідність людини майже без води і їжі у так званих підвалах та піддавали жорстокому поводженню.
 
Наразі досудове розслідування триває. Проводяться слідчі (розшукові) дії, спрямовані на затримання підозрюваного та притягнення до кримінальної відповідальності.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
                             
 

кількість переглядів: 1818