Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2020

Замовнику «подвійного вбивства» загрожує довічне позбавлення волі

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування стосовно мешканця м. Бахмута, який обвинувачується у готуванні до злочину, вчиненого на замовлення (ч. 1 ст. 14, п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України).
 
Нагадаємо, у січні 2020 року чоловік дізнався про наявність вдома у місцевого підприємця, який займається валютно-обмінними операціями, 200 тисяч доларів США. Вирішивши заволодіти вказаними коштами, зловмисник розробив план щодо вбивства чоловіка та його сина, який знаходився у будинку разом із батьком, та підшукав для скоєння злочину двох осіб. Знаряддями замовного вбивства стали ніж та молоток, а платою для виконавців - частина викрадених коштів.
 
Після створення правоохоронними органами імітування обстановки так званого «подвійного вбивства», «викрадення» грошей та відправлення відповідних фотодоказів замовнику, останнього затримано правоохоронцями.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1360