Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2020

Подружжю, яке знущалось над прийомною дитиною, загрожує до 2 років ув’язнення

За процесуального керівництва Торецького відділу Костянтинівської місцевої прокуратури направлено до суду обвинувальний акт за ст. 126-1 (умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного насильства щодо особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призводить до фізичних та психологічних страждань, погіршення якості життя потерпілої особи) КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у листопаді 2018 року рішенням Військово-цивільної адміністрації м. Торецька на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї з Центру соціально-психологічної реабілітації дітей м. Торецька влаштовано дівчинку 2010 року народження, позбавлену батьківського піклування. 
 
Упродовж півроку прийомні батьки, принижуючи честь та гідність дитини, систематично вчиняли щодо неї психологічне та фізичне насильство у вигляді словесних образ, залякування, погроз вигнати з будинку. Крім того примушували її спати на підлозі, застосовували тілесні покарання та обмежували у харчуванні.
 
Для виправлення схильності дитини до фантазування так звані батьки били її гілкою від дерева, а для скорішого розуміння уроків з математики влаштовували голодній дівчинці жорстокі сеанси бігу по вулиці з надітою на шию автомобільною покришкою.
 
Про нелюдське ставлення подружжя до дитини у поліцію повідомили сусіди.
 
Подальшу долю горе-вихователів вирішить суд – наразі їм загрожує до 2 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
     

 

кількість переглядів: 1406