Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2020

Прокуратура домоглась перегляду виправдувального вироку батькові та двом його синам, обвинуваченим у розбійних нападах та вбивствах підприємців

Верховним Судом за касаційними скаргами прокуратури Донецької області скасовано рішення Донецького апеляційного суду, яким залишено без змін виправдувальний вирок Орджонікідзевського районного суду м. Маріуполя у кримінальному провадженні за обвинуваченням трьох осіб у жорстоких вбивствах з корисливих мотивів, розбійних нападах, викраденні автомобіля та іншого майна, а також інших злочинах (п.п. 6, 12 ч.  2 ст. 115, п.п. 1, 9, 12, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст.289, ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 357, ч. 2 ст. 309 КК України).  
 
Судом встановлено, що у 2010 році на території Великоновосілківського району батько та двоє його синів, бажаючи заробити «легкі» гроші, вчинили розбійні напади на двох підприємців та дружину одного з них. Викравши у них автомобіль та інше майно, зловмисники, застосовуючи вогнепальну  зброю, вбили своїх жертв.
 
Суди першої та другої інстанцій дійшли висновку про непричетність вказаних осіб до скоєння особливо тяжких злочинів. Однак, Верховний суд звернув увагу останніх на ненадання належної оцінки усім доказам, наданим стороною обвинувачення та скасував судові рішення  як необґрунтовані.
 
За рішенням касаційної інстанції, у справі призначено новий апеляційний розгляд.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1813