Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2020

У Мар’їнці виявлено потужну схованку зброї та боєприпасів


За процесуального керівництва прокуратури Донецької області слідчими ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що учасники незаконних збройних формувань РФ, з метою вчинення на території області терористичних актів, порушення громадської безпеки, залякування населення, завдання шкоди життю та здоров’ю українських захисників і мирних мешканців облаштовують потужні склади вибухового та збройного арсеналу, обираючи для небезпечних схованок  покинуті житлові будівлі.
 
Під час огляду у м. Мар’їнці одного з порожніх приватних будинків, пошкодженого в результаті численних ворожих обстрілів, виявлено та вилучено: дерев’яний ящик з 20 гранатами типу РГД-5 із 10 запалами до них, 2 міни МОН-50, 2 запальні трубки, 4 електродетонатори, 2 поліетиленові пакети з порошком білого кольору, 1 гвинтівку системи «Мосіна» із оптичним прицілом, димову шашку типу ДМ-11; коробку з патронами калібру 5,45 мм, протитанкову міну ТМ-62М, 16 гранат РГО; 21 тротилову шашку загальною вагою 5,2 кг, пластичну вибухову речовину ПВВ-5А загальною вагою близько 3,3 кг; 3 ручні протитанкові гранатомети РПГ-22 і РПГ-26 та пристрій, який може слугувати для проведення вибухових робіт електричним способом.
 
На теперішній час до суду спрямовано клопотання щодо накладення арешту на вилучений арсенал.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1298