Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2020

За умисне завищення вартості житла для дітей сиріт оцінювачу та фізичній особі-підприємцю загрожує до 3 років за гратами

За процесуального керівництва Краматорської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування стосовно експерта-оцінювача та фізичної особи-підприємця, які обвинувачується у зловживанні повноваженнями особами, які надають публічні послуги та службовому підробленні ( ч. 1 ст. 365-2, ч. 2 ст. 358) КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у липні 2017 року раніше судима за шахрайство експерт-оцінювач товариства з обмеженою відповідальністю та фізична особа-підприємець, зловживаючи своїми службовими повноваженнями, з метою отримання неправомірної вигоди від третьої особи, провели незалежну оцінку вартості двох однокімнатних квартир, які були закуплені для дітей-сиріт Краматорською міською радою, завищивши їх ринкову вартість.
 
За результатами судової будівельно-технічної експертизи, внаслідок злочинних дій експерта оцінювача та фізичної особи-підприємця на користь продавця вказаного нерухомого майна безпідставно перераховано понад 174 тис грн бюджетних коштів.
 
На даний час обвинувальні акти скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Максимальне покарання за вказаними статтями - позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 10 років.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1391