Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2020

Депутати облради обвинувачуються у фінансуванні тероризму шляхом організації постачання на окуповану територію виробленої в Україні продукції

За процесуального керівництва управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування стосовно двох депутатів Донецької обласної ради та одного з керівників промислового підприємства, які обвинувачуються у фінансуванні тероризму (ч. 2 ст. 258-5 КК України).  
 
Установлено, що у березні 2018 року депутати облради, один з яких займав посаду генерального директора підприємства, а також заступник директора цього підприємства, у змові з керівником товариства, зареєстрованого на тимчасово окупованій території області, організували злочинну схему з фінансування незаконних збройних формувань окупаційної адміністрації у Донецькій  області.
 
Зловмисники постачали на тимчасово окуповану територію області через РФ зроблені в Україні високоміцні ланцюги, зварювальні електроди, ковальсько-пресове обладнання тощо. Вартість продукції, відвантаженої упродовж квітня-вересня 2018 року склала близько 53 млн російських рублів.
 
Обвинувальний акт стосовно вказаних осіб спрямовано до суду для розгляду по суті. 
 
Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1825