Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2020

Оцінювача судитимуть за завищення вартості земельної ділянки на користь покупця

За процесуального керівництва Краматорської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками ч. 2 ст. 365-2 та ч. 1 ст. 366 КК України, а саме зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги, та службового підроблення.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у грудні 2018 року директор товариства з обмеженою відповідальністю умисно, з метою отримання неправомірної вигоди для третьої особи, вніс неправдиві відомості до звіту про експертну грошову оцінку земельної ділянки площею 0,2101 га, розташованої у м. Краматорську, завищивши її вартість.
 
Вказані неправомірні дії призвели до безпідставного перерахування на користь покупця вказаного майна 124 тис грн бюджетних коштів, що спричинило істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам Краматорської міської ради.
 
Максимальне покарання за вказані злочини – позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Пресслужба Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1381