Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2020

Спроба за хабар уникнути обсервації після повернення з тимчасово окупованої території загрожує позбавленням волі

За процесуального керівництва Волноваської місцевої прокуратури направлено до суду обвинувальний акт за ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 369 (замах на надання службовій особі неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої влади чи службового становища) КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 21 серпня 2020 року мешканець м. Краматорська, виїхавши з м. Макіївки, тимчасово окупованого НЗФ РФ, під час проходження паспортного контролю запропонував працівнику КПВВ «Новотроїцьке», розташованого у Волноваському районі Донецької області, неправомірну вигоду за безперешкодний перетин лінії розмежування.
 
Зокрема, за не встановлення мобільного додатку «Дій вдома» та уникнення обсервації, регламентованої Постановою Кабінету міністрів України № 211  «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зловмисник намагався віддячити службовій особі грошовою винагородою у розмірі 5 000 рублів.
 
Обвинуваченому загрожує до 4 років позбавлення волі.
 
Пресслужба Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1256