Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.09.2020

Викрито групу «чорних лісорубів», які здійснювали незаконну порубку дерев у 4 районах Донеччини

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури слідчими слідчого управління за оперативного супроводу управління карного розшуку ГУ НП у Донецькій області викрито групу осіб, які здійснювали незаконну порубку дерев на території Донецької області.
 
         
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2019-2020 років 4 мешканців Донеччини з метою отримання незаконного прибутку за допомогою ланцюгових бензо- та електропил здійснювали несанкціоновані порубки дерев породи акація, дуб, тополь та ясень на території Добропільського, Мар'їнського, Бахмутського і Покровського районів.
 
Середня вартість деревини для населення складала 700 грн/куб.м. Загалом зловмисниками спричинено тяжкі наслідки навколишньому природному середовищу на суму близько 4 млн грн.
  
У ході санкціонованого обшуку за місцями мешкання фігурантів та складському приміщенні, де зберігалась деревина виявлено та вилучено чорнові записи, копії лісорубних квитків, КАМАЗ для транспортування дров, пістолет Флобера, 35 куб/м дров та 27 000 гривень.
 
Дії правопорушників кваліфіковано за ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка лісу, яка спричинила тяжкі наслідки) КК України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру.
 
Досудове розслідування триває.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1312