Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.09.2020

Порушення правил добросовісної конкуренції на ринку публічних закупівель – шлях до судового розгляду

Краматорською місцевою прокуратурою до Господарського суду Донецької області направлено позовну заяву в інтересах держави в особі Східного офісу Державної аудиторської служби України та Державної реабілітаційної установи «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас»» про визнання недійсними рішення тендерного комітету та договорів про закупівлю гарячого харчування на суму понад 1,8 млн грн.
 
Установлено, що у грудні 2019 року між Центром та фізичною особою-підприємцем укладено договір щодо забезпечення готовим гарячим харчуванням слухачів, які проходять професійну та комплексну реабілітацію.
 
Однак у жовтні 2019 року Донецьким обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України зазначеного учасника торгів притягнуто до відповідальності з накладенням штрафу у розмірі 20 000 грн за вчинення антиконкурентних узгоджених дій. Натомість до нинішньої тендерної документації ФОП внесено недостовірні відомості щодо відсутності порушень Закону України «Про захист економічної конкуренції».
 
Враховуючи невідхилення тендерним комітетом пропозиції вказаного учасника, прокуратура наполягає на розірванні укладених з ним правочинів у судовому порядку.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1230