Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2020

Засуджено зловмисника, який погрожував підірвати гранату у під’їзді житлового будинку

За публічного обвинувачення, яке підтримувала у суді Краматорська місцева прокуратура, оголошено вирок чоловіку, чиї незаконні дії ледь не призвели до трагічних наслідків.
 
Суд встановив, що у грудні 2019 року мешканець с. Новолуганське Бахмутського району придбав у невстановленої особи та зберігав вдома без передбаченого законом дозволу оборонну осколкову гранату Ф-1.
 
14 лютого 2020 року зловмисник, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, із гранатою у кишені прибув на міжміському автобусі до м. Краматорська, де у під’їзді багатоповерхівки намагався поспілкуватись із знайомою жінкою. Коли остання викликала на місце події поліцію, непроханий гість від’єднав запал від гранати та став погрожувати вчинити вибух.
 
Поліцейськими протиправні та небезпечні для життя і здоров’я оточуючих дії припинено, бойовий припас вилучено.
 
Погодившись з доводами прокурора, суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296,  ч. 1 ст. 263 та ч. 1 ст. 345 КК України, тобто у хуліганських діях, вчинених із застосуванням вогнепальної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами та погрозі вбивством щодо працівників правоохоронного органу у зв’язку з виконанням ними службових обов’язків.  
 
Найближчі 4 роки і 2 місяці засуджений проведе за ґратами.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1206