Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2020

Особи, винні у втягуванні дітей у збройний конфлікт, мають бути покарані

Сьогодні, 9 жовтня 2020 року, під головуванням виконувача обов’язки керівника Донецької обласної прокуратури Євгена Білоусова проведено «круглий стіл» на тему порушень норм міжнародного гуманітарного права в умовах збройного конфлікту і у тому числі - порушень прав дітей на територіях, тимчасово окупованих НЗФ РФ.
 
         
 
Участь у зустрічі взяли заступники керівника та в.о. начальників відділів і управлінь Донецької обласної прокуратури, заступник начальника - начальник СУ ГУ Національної поліції в Донецькій області, заступник начальника 2 управління ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях, представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста та громадських організацій.
 
         
 
«Майже щодня ми отримуємо сумну статистику щодо збільшення фактів порушення прав дітей на окупованих територіях. За даними спільної моніторингової місії з прав людини, з 2014 року внаслідок збройної агресії Російської Федерації на Донбасі загинуло 147 дітей, ще 392 отримали поранення. Однак ще однією проблемою є втягування неповнолітніх до воєнного конфлікту, зокрема створення для них так званих «військово-патріотичних клубів». На підставі інформації, яку отримали від громадських організацій, прокуратурою зареєстровано декілька кримінальних проваджень» - зазначив Євген Білоусов.
 
Учасники обмінялись напрацюваннями на шляху до виявлення та документування подібних злочинів, а також узгодили подальші кроки задля досягнення кінцевої мети – притягнення до кримінальної відповідальності усіх, хто заради своїх особистих та політичних амбіцій втягують дітей у воєнний конфлікт.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 1814