Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2020

На Донеччині викрито схему ухилення від сплати податків на суму понад 8 млн грн (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури слідчими ГУ ДФС у Донецькій області здійснюється досудове розслідування за фактом ухилення підприємством реального сектору економіки від сплати податків у великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).
 
    
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2017-2020 років службові особи одного з суб’єктів господарювання задля власного збагачення налагодили канал з продажу вогнетривкої глини, яку реалізовували підприємству-нерезиденту за ціною, нижчою за ринкову на 25-30%.
 
    
Крім того, зловмисники, з метою ухилення від сплати податків та незаконного формування кредиту з ПДВ, оформлювали фінансово-господарські операції з підприємствами, які мали ознаки фіктивності.
Вказані незаконні дії призвели до ненадходження до Державного бюджету понад 8 млн грн податкових платежів, що є особливо великим розміром.
 
За  результатами проведених санкціонованих обшуків в офісних приміщеннях підприємства вилучено комп’ютерну техніку, бухгалтерську документацію та чорнові записи, які підтверджують проведення неіснуючих операцій та експорт продукції за заниженою ціною.
Досудове розслідування триває.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1146