Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2021

На Донеччині викрито нелегальний канал постачання до торговельних мереж алкоголю сумнівної якості (ФОТО)

За процесуального керівництва Краматорської місцевої прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів (ч. 1 ст. 199 КК України).
 
    
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що група осіб облаштувала на території міст Краматорськ та Дружківка підпільні оптові склади алкогольної продукції з наявними ознаками підроблення марок акцизного податку. Вказаний контрафакт реалізовувався у торговельних мережах.
 
    
 
15 січня 2021 року на 3 складах, у 2 транспортних засобах та за місцем мешкання одного з фігурантів прокуратурою за оперативного супроводу відділу кримінальної поліції Краматорського районного управління ГУ НП в Донецькій області та спецпідрозділу «КОРД» проведено санкціоновані слідчим суддею обшуки.
 
Виявлено та вилучено 71 240 скляних пляшок з алкогольними напоями відомих брендів з підробленими акцизними марками, 3 070 л спиртовмісної суміші, 9 455 пачок цигарок, а також 2 автомобіля, комп’ютерна техніка та бухгалтерська документація. Вартість вилученого контрафакту складає близько 11 млн грн.
 
Вирішуються питання щодо накладення арешту на вилучене майно та проведення судових експертиз.
 
Досудове розслідування триває.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 5097