Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2021

Повідомлено про підозру двом членам організованої злочинної групи, які незаконно видобули вугілля на суму понад 2 млн грн (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом особам повідомлено про підозру у порушенні правил охорони або використання надр, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене у складі організованої злочинної групи
(ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 240 КК України).
 
    
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2019 році 53-річний мешканець м. Покровськ та 51-річний киянин організували видобуток та реалізацію кам’яного вугілля, яке входить до категорії корисних копалин загальнодержавного значення, без відповідних дозвільних документів. Об’єм незаконно видобутого вугілля складає майже 1 200 тон вартістю понад 2 млн грн.
 
    
 
Видобування здійснювалось у закритій шахті у м. Горняк із застосуванням спеціалізованої техніки, механізмів та за відсутності дозволів на виконання робіт з підвищеною небезпекою.
 
У подальшому незаконно видобуте вугілля реалізовувалось через підконтрольні та підзвітні організаторам злочинної схеми підприємства.
 
Наразі досудове розслідування триває, вирішується питання щодо обрання правопорушникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1528