Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2021

Заступнику керівника так званої «Міграційної служби МВС ДНР» заочно повідомлено про підозру у примусовій паспортизації громадян

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заступнику керівника так званої «Міграційної служби МВС ДНР» заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2016 року посадовець псевдоміністерства реалізовував політику окупаційної адміністрації РФ у Донецькій області щодо масової паспортизації осіб «паспортами гражданина ДНР».
 
Зокрема, отримувати вказаний документ вимушені особи, які працюють у гуманітарній, медичній та соціальних сферах, а також пенсіонери. У разі відмови, їм загрожує звільнення з роботи та позбавлення можливості оформлення пенсійних виплат.
 
За даними правозахисних організацій на тимчасово окупованій території Донеччини вже видано майже 700 тис таких паспортів.
 
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1203