Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2021

На Донеччині виявлено розвідувальний безпілотник російського виробництва (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури зафіксовано черговий доказ причетності Російської Федерації до збройного конфлікту на Донбасі.
 
    
 
Під час інженерної розвідки у зоні проведення ООС на території Донецької області військовими виявлено безпілотне повітряне судно, яке використовувалось представниками незаконних збройних формувань для збору інформації про ЗСУ.
 
    
 
У рамках досудового розслідування кримінального провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 147, ч. ч. 2, 3 ст. 258, ч. 2 ст. 372, ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України, проведено огляд БПС, у ході якого на пошкодженій акумуляторній батареї виявлено голографічну наліпку з надписом «ФСБ РФ 704».
 
За попередніми даними виявлений апарат виготовлений російським виробником ZALA AERO.
 
Вилучені предмети в якості речового доказу долучено до матеріалів кримінального провадження. Досудове розслідування триває.
 
Довідково: група компаній ZALA AERO – російський розробник і виробник безпілотних повітряних систем і мобільних комплексів, що здатні заглиблюватися на кілька десятків кілометрів у бік позицій противника.
 
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1218