Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2021

Директорці підприємства, яке забезпечувало спецодягом представників НЗФ РФ, заочно повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 48-річній мешканці м. Донецька заочно повідомлено про підозру у фінансуванні тероризму (ч. 2 ст. 258-5 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що директор одного з приватних підприємств, яке знаходиться у м. Донецьку, з 2019 року укладала договори про закупівлю тканин для пошиття форменого одягу для силових та збройних підрозділів, які входять до складу НЗФ РФ.
 
Підозрювана організовувала та виконувала замовлення представників так званого силового блоку «ДНР» на виготовлення та постачання форменого та спеціального одягу, знаків розрізнення та шевронів, здійснювала сплату грошових коштів у виді так званих «налогов и сборов» до псевдо бюджету «ДНР», забезпечуючи тим самим фінансування бойовиків.
 
Вказане підприємство забезпечувало одягом працівників так званих «МЧС ДНР», «Министерства внутренних дел ДНР», «Министерства государственной безопасности ДНР», «Генеральной прокуратуры ДНР», «Министерства юстиции ДНР», «Администрации Главы ДНР».
 
Досудове розслідування триває.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1481