Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2021

Трьом працівникам ДП «Донецький облавтодор», які у складі організованої групи привласнили майже 900 000 грн, загрожує до 12 років за ґратами

 За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно трьох співробітників філії Дочірнього підприємства «Донецький облавтодор», які обвинувачуються у привласненні товарно-матеріальних цінностей шляхом зловживання службовим становищем, внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинених у складі організованої групи (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж квітня-вересня 2020 року троє працівників підприємства, з метою створення надлишків асфальтобетонної продукції, умисно порушували технології її виробництва. У подальшому із заощадженої сировини правопорушники виготовили понад 500 тон асфальтобетонної суміші, яку реалізовували суб’єктам підприємницької діяльності за цінами, нижче ринкових.
 
Крім того, задля маскування незаконної діяльності, один з учасників групи складав завідомо неправдиві матеріальні звіти, у яких умисно не відображав реалізацію вказаної сировини. За 6 місяців учасники організованої групи спричинили державі матеріальну шкоду на загальну суму майже 900 тис грн.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими СУ ГУ НП в Донецькій області за оперативного супроводу УСР в Донецькій області ДСР НПУ.
 
Максимальне покарання за вказаними статтями – до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1358