Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2021

Директору підприємства, який заволодів 2 млн грн бюджетних коштів, загрожує до 12 років за ґратами

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до суду спрямовано обвинувальний акт стосовно директора одного із приватних підприємств за фактом заволодіння коштами місцевого бюджету шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у листопаді 2018 року між Новолуганською сільською радою Бахмутського району та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір щодо капітального ремонту зовнішнього освітлення у селищі.
 
Під час виконання робіт директор підприємства надав підлеглим працівникам вказівку щодо встановлення ламп освітлення, які не відповідають технічним характеристикам зазначених у договорі, завищивши при цьому їх вартість у майже 20 разів.
 
Внаслідок протиправних дій чоловіка на рахунки підрядника безпідставно перераховано бюджетні кошти у розмірі понад 2 млн грн.
 
Максимальне покарання за вказаними статтями - до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1045