Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2021

Донецька обласна прокуратура долучилась до обговорення питань запровадження засад перехідного правосуддя в Україні

8 квітня 2021 року за участю виконувача обов’язків керівника Донецької обласної прокуратури Сергія Зайця у форматі відеоконференції проведено круглий стіл на тему «Запровадження засад перехідного правосуддя як передумови деокупації територій та реінтеграції населення».
 
Участь у заході взяли народні депутати України, представники органів державної та місцевої влади, міжнародних та громадських організацій.
 
У рамках круглого столу відбулась презентація концепції люстрації на деокупованих територіях. Присутні обговорили можливі наслідки впливу запровадження кримінальної відповідальності за «колабораційну діяльність» та альтернативних видів покарання для осіб, які співпрацювали з окупаційною адміністрацією.
 
Крім того, вони розглянули питання функціонування державної системи моніторингу і документування порушень прав людини та міжнародного гуманітарного права під час збройного конфлікту на Донбасі.
 
Учасники круглого столу наголосили на необхідності подальшого вдосконалення концепції української моделі перехідного правосуддя на законодавчому рівні з урахуванням досвіду міжнародних партнерів.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 953