Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2021

Підприємцю, службова недбалість якого коштувала державі 900 000 грн, загрожує до 5 років позбавлення волі

За процесуального керівництва Покровської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 48-річного підприємця за фактом неналежного виконання службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2018 року між Курахівською міською радою та приватним підприємцем укладено 3 договори щодо здійснення технічного нагляду під час реконструкції кварталу застарілого житлового фонду.
 
Проте, підприємець особисто не перевірив вказані підрядником дані щодо обсягів, видів та вартості фактично виконаних будівельних робіт та підписав відповідні документи. Службова недбалість призвела до безпідставного перерахування підприємству понад 900 000 грн бюджетних коштів. 
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1024