Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2021

На Донеччині заарештовано одного з командирів так званого міністерства оборони «ДНР» (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 45-річному мешканцю м. Горлівки повідомлено про підозру в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2016 року правопорушник перебував у складі НЗФ РФ на посадах «розвідника» та «старшого розвідника».
 
    
 
З 2019 року, зайнявши пост «стрільця-помічника гранатометника» та так званого командира 3 відділення 1 механізованого взводу механізованої роти міністерства оборони «ДНР», зловмисник здійснював наглядову діяльність на лінії розмежування, а також брав участь у веденні збройного опору, незаконної протидії та перешкоджанні виконанню службових обов’язків співробітниками правоохоронних органів і військовослужбовцями ЗСУ.
 
До обов’язків підозрюваного входило захоплення населених пунктів, будівель та інших об’єктів на території Донецької області, спорудження, укріплення та охорона блокпостів, обладнання вогневих позицій,  а також здійснення виїздів у складі так званих «груп швидкого реагування» з метою перевірки інформації щодо переміщення українських військових формувань.
 
9 травня 2021 року, під час проведення контртерористичних заходів, бойовика затримано військовослужбовцями ЗСУ за оперативного супроводу співробітників ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях поблизу смт. Новгородьске м. Торецька. У нього вилучено військовий квиток НЗФ так званої «ДНР», посвідчення учасника громадської організації «Ветераны Новоросии» та  військову форму.
 
Наразі правопорушнику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення  застави у розмірі 681 тис грн. Досудове розслідування триває.
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1127