Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2021

14 років за ґратами проведе маріуполець, який вчинив замах на вбивство і розбійний напад

Донецька обласна прокуратура відстояла у Донецькому апеляційному суді вирок чоловіку, який вчинив замах на вбивство, крадіжку та розбійний напад (ч. 2  ст. 15, п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 185, ч. 4 ст. 187 КК України).
 
Судом встановлено, що наприкінці березня 2019 року у сквері Лівобережного району м. Маріуполя раніше судимий 26-річний місцевий мешканець, який нещодавно звільнився з установи виконання покарань, напав на незнайомого перехожого та наніс йому численні удари ножем по різних частинах тіла, чим спричинив тяжкі тілесні ушкодження.
 
Коли потерпілий втратив свідомість, обвинувачений заволодів його сумкою з мобільним телефоном та грошовими коштами на суму понад 400 грн.
 
Через деякий час зловмисник, з метою отримання коштів, також напав на незнайому жінку і наніс їй три удари ножем, заподіявши тяжкі тілесні ушкодження, а також викрав її сумку з документами та грошовими коштами у розмірі 800 грн.
 
Суд першої інстанції підтримав позицію прокуратури та засудив обвинуваченого до 14 років позбавлення волі, однак сторона захисту подала апеляційну скаргу, вважаючи вирок занадто суворим.
 
Апеляційним судом вирок суду першої інстанції залишено без змін, а скаргу захисника обвинуваченого - без задоволення.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 908