Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2021

Строк прийому документів для участі в доборі на зайняття вакантних і тимчасово вакантних посад прокурорів в окружних прокуратурах продовжено до 18.06.2021

Відповідно до пункту 20 розділу ІІ «Прикінцеві і перехідні положення» Закону України від 19.09.2019 № 113-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури», Порядку проведення добору на зайняття вакантної посади прокурора, затвердженого наказом Генерального прокурора від 10.01.2020 № 11, та наказу Генерального прокурора від 30 квітня 2021 року № 134 «Про проведення добору на зайняття вакантних та тимчасово вакантних посад прокурорів в окружних прокуратурах і спеціалізованих прокуратурах у військовій та оборонній сфері (на правах окружних)» 05.05.2021 розпочинається добір на зайняття вакантних і тимчасово вакантних посад прокурорів в окружних прокуратурах, а також спеціалізованих прокуратурах у військовій та оборонній сфері (на правах окружних).
 
Вимоги до кандидатів на посаду прокурорів окружної прокуратури встановлені статтею 27 Закону України «Про прокуратуру». Так, прокурором може бути призначений громадянин України, який має вищу юридичну освіту, стаж роботи в галузі права не менше двох років та вільно володіє державною мовою. Для цілей цього Закону:
 
1) вищою юридичною освітою є освіта, здобута в Україні (або на території колишнього СРСР до 1 грудня 1991 року) за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста або магістра, а також вища юридична освіта за відповідним освітньо-кваліфікаційним рівнем, здобута в іноземних державах та визнана в Україні в установленому законом порядку;
2) стажем роботи в галузі права є стаж роботи особи за спеціальністю після здобуття нею вищої юридичної освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста або магістра.
 
Водночас нагадуємо, що не може бути призначена на посаду прокурора особа, яка:
 
1) визнана судом обмежено дієздатною або недієздатною;
2) має захворювання, що перешкоджає виконанню обов’язків прокурора;
3) має незняту чи непогашену судимість або на яку накладалося адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією.
 
Наказом Офісу Генерального прокурора № 175 від 02.06.2021 продовжено строк прийому документів для участі у доборі на зайняття вакантних і тимчасово вакантних посад прокурорів в окружних прокуратурах, а також спеціалізованих прокуратурах у військовій та оборонній сфері (на правах окружних) до 18 червня 2021 року (включно).
Перелік вакантних і тимчасово вакантних посад, які можуть бути заміщені за результатами добору та Перелік документів, які необхідно подати кандидату на посаду, оприлюднені на сайті Офісу Генерального прокурора: https://www.gp.gov.ua/ua/news?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=294400
 
Особа, яка претендує на участь у доборі, подає шляхом:
- надсилання засобами поштового зв’язку (з описом вкладення) у паперовій формі на адресу: 
01011, м. Київ, вул. Різницька, 13/15 (номер телефону для довідок з питань добору – 200-74-04) або - в електронній формі на адресу електронної пошти: [email protected].

кількість переглядів: 1494