Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2021

Керівництво обласної прокуратури зустрілося з представниками Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (ФОТО)

15 червня 2021 року в обласній прокуратурі відбулась робоча зустріч керівника Донецької обласної прокуратури Євгена Білоусова та його заступника Сергія Зайця з представником Уповноваженого з дотримання рівних прав і свобод Віктором Іванкевичем, а також Костянтином Черніковим, який є представником Уповноваженого з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей.
 
    
 
Темою зустрічі стало обговорення питань щодо захисту прав і свобод осіб в умовах збройного конфлікту на Донеччині.
 
Євген Білоусов розповів гостям про роботу управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Донецькій області та в умовах збройного конфлікту. Зокрема, про документування фактів порушення прав осіб, які незаконно позбавлені волі та утримуються окупаційною адміністрацією РФ.
 
Також керівник обласної прокуратури проінформував присутніх про створений реєстр загиблих та поранених осіб, пошкоджену внаслідок бойових дій інфраструктуру у регіоні. До реєстру вже внесено майже 14 000 фактів.
 
Наприкінці зустрічі учасники обговорили можливість створення робочого механізму, який дасть змогу повернути з тимчасово окупованій території Донеччини близько 30 000 кримінальних проваджень та домовились про подальшу співпрацю у вказаному питанні.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 913