Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2021

Експосадовцю та заступнику голови адміністрації м. Шахтарська заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом мешканцям м. Шахтарська заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у період з 2015 по 2019 роки 50-річний правопорушник, знаходячись на тимчасово окупованій території Донецької області, обіймав посаду так званого першого заступника голови адміністрації м. Шахтарська. З 2019 року посаду «заступника голови» адміністрації цього ж міста зайняв 54-річний псевдопосадовець.
 
До їх повноважень входило забезпечення реалізації функцій місцевої «влади», в тому числі щодо формування так званого бюджету, проведення мобілізаційної роботи серед населення та залучення до лав НЗФ РФ.
 
Окрім цього, підозрювані під час зустрічей з місцевими мешканцями, використовуючи окремі засоби масової інформації, підконтрольні окупаційній адміністрації, проводили агітаційно-роз’яснювальну та пропагандистську роботу щодо доцільності отримання паспортів РФ, вступу до так званого «общественого движения «Донецкая Республика», формуючи серед громадян думку щодо легітимності «ДНР».
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях. Максимальне покарання за вказаною статтею - до десяти років позбавлення волі  з конфіскацією майна або без такої.
 
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1117