Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2021

У Маріуполі викрито схему ухилення від сплати податків на суму понад 7 млн грн (ФОТО)

Під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування за фактом ухилення підприємством реального сектору економіки від сплати податків у особливих великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2018-2020 років службові особи маріупольського підприємства під час виконання ремонтних робіт організували злочинну схему з метою ухилення від сплати податків та незаконного формування податкового кредиту з ПДВ. Правопорушники відобразили у бухгалтерському та податковому обліках підрядної організації неіснуючі фінансово – господарські операції щодо придбання товарів у суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності.
 
    
 
Незаконні дії  службовців призвели до ненадходження до Державного бюджету понад 7 млн грн податків.
 
У ході проведення санкціонованих слідчим суддею обшуків в офісних приміщеннях підприємства виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, документи первинного бухгалтерського обліку та чорнові записи, які підтверджують проведення неіснуючих фінансово-господарських операцій.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ фінансових розслідувань за оперативного супроводу управлінь боротьби з фінансовими злочинами та оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО ГУ ДФС у Донецькій області.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 960