Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2021

На Донеччині командира так званого міністерства оборони «ДНР» засуджено до 10 років за ґратами

За якісного публічного обвинувачення, яке у суді підтримувала Донецькі обласна прокуратура, 45-річного мешканця м. Горлівки визнано винним у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб та участі у терористичній організації (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2016 року правопорушник перебував у складі НЗФ РФ на посадах «розвідника» 3-ої окремої мотострілецької бригади «Беркут» та «стрілка» 1-го батальйону територіальної оборони «ДНР».
 
У 2020 році зловмисник зайняв пост так званого командира 3 відділення 1 механізованого взводу механізованої роти 1-го батальйону територіальної оборони Міноборони «ДНР».
 
Перебуваючи на вказаних посадах, обвинувачений здійснював спостереження за позиціями українських військових біля м. Торецьк і смт. Верхньоторецького та приймав безпосередню участь у бойових діях на стороні НЗФ РФ проти підрозділів ЗСУ та інших військових формувань України, задіяних у проведенні АТО/ООС, на території Донецької області.
 
9 травня 2021 року, під час проведення контртерористичних заходів, бойовика затримали поблизу смт. Новгородьске м. Торецька. У нього вилучили військовий квиток НЗФ так званої «ДНР», посвідчення учасника громадської організації «Ветераны Новороссии» та військову форму.
 
Слов’янський міськрайонний суд Донецької області погодився з аргументованими доводами прокуратури та призначив бойовику покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 1278