Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2021

Домашнього тирана, який систематично знущався над дружиною, направлено для проходження програми для кривдників

За публічного обвинувачення Покровської окружної прокуратури 46-річного мешканця м. Покровська судом визнано винним у психологічному насильстві у сім’ї (ст. 126-1 КК України).
 
Прокурором у суді доведено, що упродовж січня-липня 2020 року чоловік систематично вчиняв психологічне насильство стосовно колишньої дружини. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, зловмисник влаштовував сварки, ображав жінку нецензурною лайкою, принижував її честь та гідність, а також залякував фізичною розправою, чим спричиняв їй психологічні страждання.  
 
Суд, враховуючи доводи прокурора, а також той факт, що раніше чоловік неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства, визнав його винним в інкримінованому злочині та засудив до 2 місяців арешту.
 
Крім того, враховуючи відсутність можливості окремого проживання осіб, суд застосував до зловмисника обмежувальні заходи у вигляді направлення на проходження програми для кривдників строком на 3 місяці, впродовж яких з ним будуть працювати психологи та інші фахівці.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1047