Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2021

Прокуратура домоглась призначення вбивці молодої жінки більш суворого покарання

За принципової позиції та якісного апеляційного реагування Бахмутської окружної прокуратури, оголошено обвинувальний вирок чоловіку, який скоїв умисне вбивство (ч. 1 ст. 115 КК України).
 
Прокурором у суді доведено, що у ніч на 21 лютого 2018 року 26-річний слюсар одного з медичних закладів м. Торецька, перебуваючи в робочий час у стані алкогольного сп’яніння, пішов до магазину.
 
Спілкуючись з 21-річною продавчинею, чоловік зрозумів, що остання не підтримує його політичних поглядів. Накинувшись на жінку, зловмисник схопив її руками за шию та почав душити, а коли жертва втратила свідомість, завдав їй декілька ударів ногами по голові і тулубу та понад десять разів вдарив по обличчю ножицями.
 
Внаслідок механічної асфіксії мати-одиначка, яка виховувала 5-річну дитину, померла на місці.
 
У 2019 році правопорушнику суд призначив покарання у вигляді 12 років позбавлення волі. Прокуратура, вважаючи покарання занадто м’яким, подала апеляційну скаргу, за результатом розгляду якої було призначено новий розгляд справи у суді першої інстанції. 
 
Наразі, вироком Селидівського міського суду обвинуваченого визнано винним в умисному вбивстві та засуджено до 14 років ув’язнення.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 877