Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2021

За посягання на територіальну цілісність України «Міністру культури ДНР» загрожує до 10 років за ґратами

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування стосовно псевдопосадовця окупаційної адміністрації РФ, який обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з червня 2015 року чоловік, перебуваючи на посаді «міністра культури ДНР», забезпечує проведення заходів, спрямованих на інтеграцію тимчасово окупованих регіонів Донеччини з РФ та фактичну заборону української культури, мистецтва і кінематографії.
 
Зокрема, за його вказівками під виглядом боротьби з екстремізмом, з бібліотечного фонду вилучаються твори українських авторів, публікації проукраїнські налаштованих громадян, а культурна спадщина Донеччини позиціонується як частина історії РФ.
 
Крім того, через підконтрольні «міністерству» установи зловмисник сприяє формуванню у місцевих мешканців думки про легітимність окупаційної влади та проводить політику злочинної героїзації представників не передбачених законом України збройних формувань.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Обвинувальний акт скеровано до Селидівського міського суду Донецької області для розгляду по суті.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1292