Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2021

У Донецькій області на розтраті бюджетних коштів викрито посадовців міської ради (ФОТО)

Під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом розтрати коштів місцевого бюджету шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2020-2021 років начальник управління житлового та комунального господарства однієї з міських рад Донецької області вступив у злочинну змову з керівником та трьома членами тендерного комітету підконтрольного комунального підприємства.
 
    
 
Правопорушники «забезпечували» перемогу у оголошених тендерних закупівлях «потрібним» підприємствам, з якими у подальшому укладали договори на проведення ремонтних робіт.
За такою схемою посадовці уклали 4 договори щодо ремонту міської лікарні, парку культури, гідротехнічної споруди та капітального ремонту асфальтобетонного покриття прибудинкової території багатоповерхівки на загальну суму 23 млн грн.
 
Крім того, підрядні організації використовували під час ремонту матеріали сумнівної якості, а також значно завищували обсяги фактично виконаних робіт. У подальшому безпідставно перераховані на їх рахунки кошти з місцевого бюджету зловмисники розподіляли між собою.
 
У ході проведених санкціонованих слідчим суддею обшуків у приміщенні комунального підприємства та місцях мешкання директора підприємства виявлено та вилучено документи фінансово-господарської діяльності та первинного бухгалтерського обліку, проекти проведення робіт та чорнові записи, що підтверджують злочинну діяльність.
 
Наразі вирішується питання про призначення низки експертиз для визначення завданої шкоди міському бюджету.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1393