Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2021

На Донеччині викрито схему ухилення від сплати ПДВ на суму понад 10 млн грн (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування за фактом ухилення підприємством реального сектору економіки від сплати податків у особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).
 
    
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з червня 2017 року службові особи одного з підприємств м. Слов’янська, надаючи послуги з будівництва та ремонту об’єктів нерухомості для державних підприємств, організацій і установ, розробили злочинну схему з метою ухилення від сплати податків та незаконного формування податкового кредиту з ПДВ.
 
    
 
Правопорушники відображали у бухгалтерському та податковому обліках угоди щодо придбання будівельних матеріалів за завищеними цінами та надання послуг підприємствами з ознаками «фіктивності». Вказані злочинні дії призвели до ненадходження до Державного бюджету України податку на додану вартість на суму понад 10 млн грн.
 
У ході санкціонованих слідчим суддею обшуків у приміщеннях підприємства виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, документи первинного бухгалтерського обліку та чорнові записи, які підтверджують проведення фіктивних фінансово-господарських операцій.
 
Досудове розслідування здійснюється СУ фінансових розслідувань за оперативного супроводу управління БФЗ ГУ ДФС у Донецькій області.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 905