Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2021

У Маріуполі викрито групу осіб, які збували контрафактні цигарки без марок акцизного податку на суму понад 1 млн грн (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом зберігання з метою використання при продажу товарів незаконно виготовлених чи підроблених марок акцизного податку за попередньою змовою групою осіб та незаконного придбання з метою збуту, а також збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів (ч. 2 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України).
 
    
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2020-2021 років двоє мешканців м. Маріуполя віком 42 та 46 років збували місцевим мешканцям контрафактні цигарки відомих брендів без марок акцизного податку за цінами нижче ринкових. Правопорушники купували тютюнові вироби сумнівної якості через одного із поштових перевізників у продавців з різних областей України.
 
    
 
У ході проведення санкціонованого слідчим суддею обшуків за місцями реалізації та зберігання тютюнових виробів, а також транспортному засобі виявлено та вилучено понад 19 000 пачок сигарет без та з марками акцизного податку України на загальну суму 1 млн 150 тис грн.
 
Наразі вирішується питання про призначення низки необхідних експертиз. Встановлюються усі обставини злочинної діяльності та коло осіб, причетних до реалізації контрафакту.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУНП у Донецькій області за оперативного супроводу Донецького прикордонного загону Держприкордонслужби.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 797