Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2021

За умисне вбивство, крадіжку та зберігання гранати зловмисник проведе 11 років за ґратами

За публічного обвинувачення, яке підтримувала у суді Костянтинівська окружна прокуратура, 54-річного чоловіка визнано винним в умисному вбивстві, крадіжці, поєднаної з проникненням у житло та незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 185, ч. 1 ст. 263 КК України).
 
Прокурором у суді доведено, що у січні 2021 року мешканець м. Авдіївки, раніше неодноразово судимий за крадіжки, нанесення смертельних тяжких тілесних ушкоджень, незаконне зберігання наркотиків і зброї, прийшов у стані алкогольного сп’яніння до будинку знайомого чоловіка, щоб з’ясувати, чому той ображає свою співмешканку.
 
У ході виниклої сварки гість завдав кривднику жінки декілька ударів руками по голові, повалив на землю та перерізав йому горло кухонним ножем. Від отриманого поранення 45-річний потерпілий помер на місці, після чого зловмисник затягнув його тіло до господарчої будівлі та з місця злочину зник.
 
Крім того, доведено провину чоловіка у скоєнні крадіжки з приватного домоволодіння на загальну суму 8 000 грн та незаконне зберігання за місцем мешкання гранати РПГ-22.
 
Суд погодився з ґрунтовними доводами прокуратури та за сукупністю злочинів призначив рецидивісту покарання у вигляді 11 років позбавлення волі.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1081