Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2021

Заступнику командира взводу НЗФ РФ, який з ножем напав на військовослужбовця ЗСУ, загрожує довічне ув’язнення

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно 44-річного зловмисника, який обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у не передбачених законом збройних формуваннях, незаконному поводженні зі зброєю та посяганні на життя військовослужбовця (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 2 ст. 263, ст. 348 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з вересня 2020 року по лютий 2021 року неодноразово судимий мешканець смт. Святогорівка Донецької області служив у складі так званої «1-ої окремої мотострілецької Слов'янської бригади» НЗФ окупаційної адміністрації РФ. Перебуваючи на посаді заступника командира взводу бойовик брав активну участь у бойових діях проти ЗСУ вздовж лінії розмежування поблизу с. Староласпа Бойківського району та с. Набережне Новоазовського району Донецької області.
 
Крім того, 24 лютого 2021 року зловмисник, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, проник на одну з бойових позицій ЗСУ в районі с. Чермалик Бойківського району, де напав з багнет-ножем до автомату Калашникова на 27-річного військовослужбовця ЗСУ.  Того ж дня нападника затримано на місці вчинення злочину.
 
Обвинувальний акт направлено на розгляд до Волноваського районного суду.
 
Максимальне покарання за санкціями статей – довічне позбавлення волі.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1416