Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2021

У Маріуполі викрито групу осіб, які збували метадон у Лівобережному районі міста (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 4 мешканцям м. Маріуполя повідомлено про підозру у  незаконному придбанні, перевезені та зберіганні, а також незаконному збуті наркотичних засобів, вчинених повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
          
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2021 року 32-річний чоловік разом зі своїм 34-річним знайомим, раніше двічі судимим за крадіжки, організували злочинний «бізнес» зі збуту метадону на території Лівобережного району м. Маріуполя.  Наркоділки, разом із подружньою парою, яка входила у склад групи, реалізували заборонені речовини виключно із рук у руки вже перевіреним клієнтам.
 
За оперативними даними, упродовж 2 місяців зловмисники на збуті метадону заробили понад 300 000 грн. 
 
                              
 
У ході проведених санкціонованих слідчим суддею обшуків за місцями мешкання фігурантів виявлено та вилучено 12 500 тис грн, наркотичні речовини зовні схожі на канабіс та метадон, мобільні телефони.
 
Злочинні дії усіх підозрюваних було задокументовано правоохоронцями. Наразі вирішується питання щодо обрання вказаним особам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також повідомлення про підозру ще одному чоловіку, який причетний до злочину.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу УКР ГУНП у Донецькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 959