Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2021

Поліцейський та двоє браконьєрів постануть перед судом за незаконний вилов риби з водойм приватного підприємства

Донецькою обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох мешканців Краматорська за вчинення крадіжки, а також працівника патрульної поліції за фактом пособництва крадіжки чужого майна, одержання неправомірної вигоди та надання працівникові підприємства неправомірної вигоди, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 185, ч. 1, 3 ст. 368, ч. 2 ст. 354 КК України).
 
Нагадаємо, що восени 2020 року начальник сектору реагування патрульної поліції одного з відділів Краматорського ВП ГУНП в Донецькій області задля незаконного збагачення організував злочинну схему з двома 34 та 40-річними краматорчанами та мешканцем с. Дмитрівка, відносно якого матеріали виділені в інше кримінальне провадження.
 
За систематичне одержання від них неправомірної вигоди правоохоронець не вживав заходів реагування стосовно своїх спільників, які займались незаконним виловом риби на території приватної водойми в смт. Олександрівка на Донеччині. Окрім цього, з метою забезпечення безперешкодного доступу до ставків, поліцейський особисто підкупив начальника служби охорони та безпеки вказаного підприємства.
 
Незаконно виловлену у ставку рибу зловмисники реалізовували оптовим покупцям, а отриману вигоду зазначені особи розподіляли між собою.
 
Правоохоронцям вдалось задокументувати 3 злочинні епізоди браконьєрів на загальну суму 42 000 грн.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованим у м. Краматорську за оперативного супроводу ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за вказаними статтями - до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 1020