Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2021

За апеляційного реагування прокуратури припинено незаконне використання навчального закладу

Східним апеляційним господарським судом задоволено позовні вимоги Донецької обласної прокуратури про визнання недійсним договору оренди комунального навчального закладу та зобов’язання органу місцевого самоврядування повернути його для використання за цільовим призначенням.
 
Установлено, що у травні 2020 року Нікольський районний будинок дитячої творчості Нікольської районної ради Донецької області надав в оренду своє приміщення площею понад 200 кв. м Нікольської районній державній адміністрації для розміщення у ньому Центру надання адміністративних послуг РДА.
 
Проте, передача в оренду майна, що є об'єктом освіти, без урахування цільового призначення - навчально-виховного процесу, є порушенням Закону України «Про освіту».
 
Господарський суд Донецької області відмовив органам прокуратури в задоволені позову щодо повернення незаконно орендованого майна.
 
За цих підстав прокуратурою подано апеляційну скаргу, яку наразі задоволено. Рішення суду першої інстанції скасовано, таким чином припинено незаконне використання комунального майна.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 837