Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2021

Службову особу судитимуть за недбалість, що коштувала державі понад 800 тис грн

За процесуального керівництва Бахмутської окружної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно посадової особи структурного підрозділу Донецької ОДА, яка обвинувачується у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у грудні 2016 року між Департаментом житлово-комунального господарства Донецької обласної державної адміністрації та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір щодо виконання капітального ремонту багатоквартирного житлового будинку, а саме його утеплення.
 
У липні 2017 року виконуюча обов’язки директора департаменту підписала офіційний документ, не перевіривши обсяги фактично виконаних робіт, а також кількість використаних будматеріалів, що були зазначені у акті.
 
Внаслідок вказаної злочинної недбалості державі спричинено шкоду на суму понад 800 тис грн.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 895