Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2021

На Донеччині судитимуть бойовика НЗФ РФ, який знущався з полонених військовослужбовців ЗСУ

Донецькою обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Ясинувата Донецької області за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, участі у не передбачених законом збройних формуваннях,  терористичній організації та порушенні законів і звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 438 КК України).
 
Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що з весни 2014 року 33-річний зловмисник перебуває у складі НЗФ РФ та бере участь у здійсненні збройного опору військовослужбовцям Збройних Сил України в районі населених пунктів Донецьк, Пантелеймонівка та Бетманове Ясинуватського району.
 
Зокрема, у січні 2015  бойовик, порушуючи закони та звичаї війни, не надав медичну допомогу пораненим військовослужбовцям ЗСУ, які потрапили до полону НЗФ у районі с. Бетманове Ясинуватського району. Крім того, обвинувачений силою змушував полонених українських захисників ставати на коліна, образливо висловлювався на їхню адресу, завдаючи психологічного насильства, принижував їх честь і гідність.
 
Наразі обвинувальний акт спрямовано до Красноармійського міськрайонного суду Донецької області для розгляду по суті. Через те, що зловмисник переховується від слідства, його судитимуть заочно.
 
Досудове розслідування здійснювалось співробітниками ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1062