Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2021

Співробітнику так званої міграційної служби НЗФ РФ заочно повідомлено про підозру у видачі псевдопаспортів

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Макіївки заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2  ст. 28, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 438 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2016 року 54-річний правопорушник займає псевдопосаду начальника сектору міграційної служби Центрально-міського райвідділу Макіївського ГУ МВС «ДНР».
 
Зокрема, зловмисник організовує та скеровує діяльність підпорядкованого йому підрозділу на незаконне впровадження механізму обов’язкового отримання так званих паспортів громадян «ДНР» мешканцями тимчасово окупованої території Донецької області. Так, отримувати вказаний документ вимушені особи, які працюють у гуманітарній, медичній та соціальних сферах, а також пенсіонери. У разі відмови, їм загрожує звільнення з роботи та позбавлення можливості оформлення пенсійних виплат.
 
За даними правозахисних організацій, на непідконтрольній українській владі території Донеччини вже видано 780 тис псевдопаспортів.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1592