Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2021

Заочно повідомлено про підозру колишньому псевдоміністру МДБ «ДНР»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 43-річному мешканцю м. Одеси заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі у терористичній організації (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з листопада 2014 по березень 2015 року правопорушник, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, займав псевдопосаду міністра державної безпеки «ДНР».
 
До його обов’язків входило виявлення, попередження та припинення розвідувальної діяльності спецслужб і організацій іноземних держав, спрямованої на завдання шкоди безпеці так званої ДНР, ведення зовнішньої розвідки з території, яка перебуває під контролем учасників НЗФ РФ. Також зловмисник проводив заходи з підтримки мобілізаційної готовності бойовиків, а також виявлення проукраїнськи налаштованих громадян.
 
Окрім цього, у період «керування» підозрюваним псевдоміністерством, на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів у м. Донецьку продовжила функціонувати так звана «база МДБ», на території якої незаконно, порушуючи закони та звичаї війни, утримували цивільних осіб та військовослужбовців ЗСУ.  
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання - до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2030