Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2021

На Донеччині замовника умисного вбивства та його спільника взято під варту (ФОТО)

За клопотанням Донецької обласної прокуратури судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави двом чоловікам, які обґрунтовано підозрюються у готуванні до умисного вбивства, вчиненого на замовлення, за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 14,  ст. 27, п. п. 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України).
 
         
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у серпні 2021 року 55-річний мешканець м. Костянтинівки через ревнощі до знайомої жінки вирішив замовити вбивство свого суперника. З метою пошуку виконавця злочину зловмисник звернувся до 66-річного мешканця м. Бахмута, оцінивши життя майбутньої жертви у 8 000 доларів США. А той, у свою чергу, запропонував виконати замовлення за винагороду у 6 000 доларів США мешканцю м. Костянтинівки, який має досвід участі у бойових діях.
 
За планом замовника, 59-річний чоловік мав загинути у своїй продуктовій крамниці під час спрацювання вибухового пристрою, а виконавець повинен був пересвідчитись у загибелі останнього, та у разі потреби вбити з пістолета.
 
 
17 вересня 2021 року, у ході заходів з контролю за вчиненням злочину правоохоронцями проведено його інсценування, а в магазині «замовленого» підприємця пролунали вибух та постріли.
 
Під час отримання від «кілера» фотодоказів з нібито закривавленою жертвою та передачі йому 400 доларів США та 117 700 грн посередника і замовника затримано.
 
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу ГВ БКОЗ ГУ СБ в Донецькій  та Луганській областях.
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1342