Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2021

Танкіста НЗФ РФ засуджено до 9 років позбавлення волі

За публічного обвинувачення, яке підтримувала Донецька обласна прокуратура, 31-річного уродженця м. Покровська засуджено за участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).
 
Прокурором у суді доведено, що у період з квітня 2015 року по січень 2019 року зловмисник брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України у складі «2 мотострілецького батальйону 5 окремої мотострілецької бригади 1 Армійського корпусу Міністерства оборони ДНР» та танкового батальйону «Дизель» у якості водія-механіка. Крім того, був старшим стрільцем розвідувальної роти «5 окремої мотострілецької бригади».
 
Після проходження військових навчань на танковому полігоні окупованого НЗФ РФ м. Шахтарська, засуджений відвідував передові позиції бойовиків на околицях м. Докучаєвська, де чинив активний збройний опір українським захисникам.
 
У січні 2019 року чоловік за власним бажанням покинув лави бойовиків та у жовтні 2019 року під час перетину лінії розмежування в районі КПВВ Мар’їнка його затримали співробітники Служби безпеки України.
 
Вироком суду бойовику призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1428