Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2021

Так званому меру Макіївки заочно оголошено підозру у посяганні на територіальну цілісність України

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 43-річному чоловіку заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з січня 2015 року зловмисник умисно і активно співпрацює з окупаційною владою РФ, а саме - до травня 2019 року обіймав посаду так званого голови адміністрації Горняцького району м. Макіївки, а з травня 2019 року став псевдоголовою адміністрації міста.
 
Виконуючи покладені на нього обов’язки, підозрюваний забезпечує реалізацію у м. Макіївці функцій місцевої влади, узурпованої окупантами. Зокрема, бере участь у проведенні мобілізаційної роботи із залученням населення до складу незаконних збройних формувань, формує так званий місцевий бюджет та пропагує ідеї, спрямовані на створення позитивного іміджу псевдореспубліки.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) та ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
 
Відділ інформаційної політики
Донецької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1674