Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2021

Винного у потрійному вбивстві засуджено до 15 років за гратами - прокуратура наполягатиме на довічному ув’язненні

За публічного обвинувачення, яке у суді підтримувала Слов’янська окружна прокуратура, 27-річного чоловіка визнано винним в умисному вбивстві двох або більше осіб, з метою приховати інше кримінальне правопорушення, та крадіжці (ч. 1 ст.115, п. 1, 9 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 185 КК України).
 
Нагадаємо, 18 грудня 2020 року раніше судимий за крадіжку мешканець м. Слов’янська зустрів на одній з вулиць міста знайомого. Дорогою до магазину між чоловіками виник конфлікт, у ході якого зловмисник задушив 56-річного потерпілого мотузкою та залишив його тіло біля гаражів.
 
Побоюючись, що члени сім’ї загиблого можуть розповісти про нього правоохоронцям, він пішов до його квартири, де задушив та перерізав шиї 54-річній співмешканці вбитого та її прикутій до ліжка 79-річній матері. Забравши з помешкання вбитої родини срібну каблучку, мобільний телефон та грошові кошти, вбивця з місця злочину зник. 
 
Попри принципову позицію сторони обвинувачення, яка наполягала на призначенні вбивці трьох людей найсуворішого покарання у вигляді довічного позбавлення волі, суд ухвалив рішення про його засудження на 15 років.
 
Прокуратура з даним вироком не погодилась та наразі готує апеляційну скаргу.
 
 
Відділ інформаційної політики
   Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 957