Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2021

Воював проти ЗСУ та забезпечував бойовиків зброєю - псевдополковнику «Республіканської гвардії «ДНР» загрожує до 15 років за ґратами

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування стосовно 49-річного чоловіка, який обвинувачується у  посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у терористичній організації та не передбачених законом збройних формуваннях (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2014 по 2015 роки мешканець Ясинуватського району активно воював проти Збройних Сил України в районі с. Піски на посаді старшого офіцера реактивного артилерійського дивізіону незаконного збройного формування «Оплот».
 
Крім того, з 2016 по 2018 роки зловмисник, будучи командиром реактивного артилерійського дивізіону так званої Республіканської гвардії «ДНР», воював проти українських захисників на території м. Вуглегірська. Також був заступником та першим заступником командира Республіканської гвардії - командиром військової частини зазначеного збройного формування. За час служби на бойовиків обвинувачуваний отримав звання «гвардії полковник».
 
Перебуваючи  на  вказаних посадах, обвинувачений організовував забезпечення особового складу НЗФ вогнепальною зброєю, бойовими припасами, військовою формою, контролював кадрові питання щодо комплектування структурних підрозділів «військової частини».
 
Наразі обвинувальний акт спрямовано на розгляд до Красноармійського міськрайонного суду. Оскільки зловмисник переховується від слідства його судитимуть заочно.
 
Максимальне покарання за вказані злочини – 15 років позбавлення волі.
 
Відділ інформаційної політики
   Донецької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1335